SJOG maakt bij het aanbieden van haar diensten vanaf de website gebruik van cookies. Wij hechten waarde aan de bescherming van uw privacy. Informatie over bezoeken aan sjog.nl wordt alleen gebruikt ter ondersteuning van technische beslissingen. Via onze website worden cookies geplaatst voor het bijhouden van statistieken. Wij gebruiken de statistieken om u in de toekomst beter van dienst te zijn.

user_mobilelogo

Beeldbank

Vandaag op 4 mei 2021 herdenken wij voor de tweede maal tijdens corona beperkingen de mensen die vielen voor onze vrijheid. Hier bij dit monument in Jaarsveld herdenken wij,
• Pieter Arie Eikelenboom
• Arie de Groot en
• Adrianus Manschot
Afgelopen jaar hebben wij een ander beeld van vrijheid gekregen en kunnen herontdekken hoe waardevol de vrijheid is Daarom wil ik het gedicht voordragen van Lieve Metzlar 16 jaar oud uit Leiden.

Durf te durven
Durf te praten
Voor hen die de stem niet hadden
Stilte helden waren

Durf te geloven
in vrijheid
en samen

Durf te hopen
Voor hen die de hoop nooit opgaven
voor de toekomst

Durf jij twee minuten stil te zijn?
dan durf ik te luisteren

Ook bij het vliegermonument aan de lekdijk herdenken wij;
Clifford Reichert, gezagvoerder
John Dockerill, radiotelegrafist
Gordon McLean, boordwerktuigkundige
Earl Monahan, bommenrichter
Bill Searle, schutter

 

 

Heeft u informatie?

Wie aanvullende informatie heeft
of denkt te hebben kan mailen naar 
info@sjog.nl of contact opnemen
met de dhr. de Groot op telefoonnummer

X

Copyright informatie.

De op deze website afgebeelde gegevens, waaronder teksten, foto’s, illustraties, grafisch materiaal, (handels)namen, logo’s, zijn eigendom van SJOG en worden beschermd door auteursrecht en / of enig ander intellectueel eigendomsrecht. De hiervoor genoemde rechten gaan op geen enkele wijze over op (rechts)personen die toegang krijgen tot deze site. Het is de bezoeker van de site niet toegestaan de inhoud van de site te vermenigvuldigen, verveelvoudigen, door te sturen, distribueren, of te bewerken. Neem hiervoor eerst contact met ons op.